Over Karin

Mijn zoektocht naar het vinden van balans in mijn gezondheid én leven begon nadat ik fulltime ging werken. Bijna 10 jaar werkte ik in de zakelijke dienstverlening bij verschillende grote bedrijven. Ik vervulde voornamelijk administratief ondersteunende functies waarbij snel schakelen, een hoog serviceniveau, veel taken en hoge verwachtingen centraal stonden.

 

Gedurende de jaren kreeg ik steeds meer last van vage lichamelijke klachten, maar ook mijn energieniveau ging enorm omlaag. lk lag ’s avonds vaak uitgeteld op de bank en had nergens zin in. Ik merkte dat de werkdruk mij stress gaf, dat mijn nek en schouders op spanning stonden en dat het in mijn hoofd enorm onrustig was. Met veel piekeren en slecht slapen tot gevolg. Ook voelde ik mij niet meer lekker in mijn vel zitten, lukte de paar extra kilo’s afvallen niet en had ik een slechte huid. De klachten waren steeds meer aanwezig, alsof mijn lichaam steeds harder ging ‘schreeuwen’. Als druppel kreeg ik een pigmentstoornis in mijn gezicht (ook wel melasma genoemd), wat voor mij de wake up call was dat ik wat moest gaan veranderen.

 

Ik besloot mij te verdiepen in gezonde voeding en richtte mij zoveel mogelijk op puur en onbewerkt eten. Er ging een wereld voor mij open. Ik realiseerde mij dat ik erg slecht voor mezelf had gezorgd in al die jaren. Dat de voeding die ik at, in combinatie met de hoeveelheid stress die ik ervaarde, ervoor zorgde dat ik enorme roofbouw pleegde op mijn lichaam. Ik voelde meteen een verandering in mijn energieniveau, het doffe gevoel in mijn hoofd verdween en mijn huid werd rustiger. Ook voelde ik mij helderder, scherper en kwam mijn gewicht weer in balans.

 

Om mij verder te verdiepen in wat ik kon bereiken voor mijn lichaam ging ik de opleiding Trainer Hormoonfactor volgen. Hier leerde ik hoe hormonen je gezondheid beïnvloeden en ook hoe je met kleine aanpassingen in je levensstijl grote verschillen kunt maken. Ik leerde dat je met de combinatie voeding, training en stressbeperking heel veel kunt bereiken en dat het lichaam een groot zelf herstellend vermogen heeft. Dit vond ik zo enorm interessant, dat ik aansluitend besloot om de opleiding tot Holistisch Leefstijl Coach te volgen. Daarbij kwamen al mijn interesses samen; voeding, bewegen en ontspanning. Maar ook hoe belangrijk bewustwording van je eigen gedachtes, gedrag en overtuigingen is om verandering teweeg te brengen in je leven. Inmiddels weet ik dat je mindset een hele belangrijke rol heeft in het nastreven van een gezond en gelukkig leven. 

 

Uiteindelijk besluit ik in 2018 mijn hart te volgen en mijn baan in de zakelijke wereld op te zeggen. Dit was de laatste stap voor mij in het creëren van meer balans voor mijn gezondheid. Ik richtte mij in dat jaar volledig op het afronden van mijn opleiding en daarbij werd de droom om andere vrouwen ook te inspireren een gezond, gelukkig en leven in balans voor zichzelf te creëren, werkelijkheid.

Download e-book

* indicates required

Contact

Karin Slooves

Lifecoach

 

info@karinslooves.nl

+31 (0) 6 13376908


Download hier mijn GRATIS ebook.

'In 4 stappen naar meer balans'.