Zo geef je jouw zelfvertrouwen een boost

Ik had langere tijd een vrij laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Ik bleef het liefst op de achtergrond en zoveel mogelijk onzichtbaar. Wat heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijzelf nu wel meer durf te laten zien en hier zelfs over durf te schrijven?

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik kwam erachter dat waar ik in geloofde over mijzelf helemaal geen waarheid was.

Het waren enkel maar gedachtes die ik constant bleef denken, waardoor ik er onbewust in was gaan geloven.

Het was als een soort gedachten cirkel waar ik niet meer uit kwam en het zorgde ervoor dat ik voornamelijk de negatieve dingen zag.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik leerde dat wat ik aandacht en mijn focus geef, groeit. Maar ook dat ik controle heb over de gedachten die ik denk.

Ik ontdekte dat als ik mijn aandacht meer gaf aan positieve dingen en gedachten, dat dit dus ook groeide.

Ik ging (en ga) het steeds meer zien en geloven.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik voel mij nu een stuk zelfverzekerder en durf nu veel beter keuzes te maken die aansluiten bij het leven leiden wat ik zo graag wil.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Welk cijfer geef jij jouw zelfvertrouwen op dit moment op een schaal van 1-10?⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Als het nu een onvoldoende is wil ik je heel graag op het hart drukken dat ook jij daar een mooi cijfer van kan maken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Zelfvertrouwen kan je zien als een spier. Hoe vaker je ermee traint hoe beter jij er in wordt.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik dacht altijd dat zelfverzekerde mensen iets hadden wat ik niet had.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nu weet ik dat dit niet waar is, maar dat zij zich simpelweg niet laten leíden door hun onzekere gedachten.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Inmiddels durf ik eerlijk te zeggen dat mijn zelfvertrouwen van een onvoldoende naar een ruim voldoende is gestegen de afgelopen jaren. Ja, er is nog steeds ruimte voor verbetering, maar inmiddels weet ik met welke tools ik deze 'spier' verder kan trainen.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik deel hieronder 4 makkelijke tips die jouw zelfvertrouwen binnen 5minuten een boost geven. Goed toe te passen als je bijvoorbeeld op het punt staat iets spannends te doen, maar ook heel fijn om je ochtend mee te starten.⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

♡ Jouw houding

Draai je schouders naar achter en ga rechtop staan. Deze houding stuurt meteen een seintje naar je hersenen dat jij je zelfverzekerd voelt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

♡ Kom in je lijf

Als we ons onzeker voelen, zijn we vaak met 100 gedachtes bezig in ons hoofd. Door je lichaam in te zetten (ga wandelen, doe een gekke dans of stamp even met je voeten op de grond) kom je weer met je aandacht in je lijf en voel je je krachtiger.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

♡ Gebruik je ademhaling

Zet je ademhaling in door 3x diep in en uit te ademen. Sluit je ogen en beeld je in dat je zelfvertrouwen in ademt en al je onzekerheid uit.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

♡ Visualiseer

Laat je ogen nog even gesloten en beeld je dan in hoe jouw meest zelfverzekerde versie zich gedraagt. Hoe loopt ze, hoe praat ze en hoe voelt ze zich? Open je ogen en stap dan denkbeeldig in deze versie. You've got this girl!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Contact

Karin Slooves

Lifecoach

 

info@karinslooves.nl

+31 (0) 6 13376908