Over Karin

 

Een paar jaar geleden was ik in de zoveelste baan terecht gekomen. Ik werkte er nog geen 2 jaar en was het alweer zat. Ik vroeg me af wat er mis met me was dat ik nergens voldoening in leek te vinden. 

 

Gedachtes die ik voornamelijk had waren ‘Is dit het nu?' en ‘wil ik dit echt de rest van mijn leven nog doen?’

 

Ik werkte in de zakelijke dienstverlenende sector en de laatste paar jaren in management ondersteunde functies. Ik was goed in het werk dat ik deed, maar het leverde niet op waar ik naar op zoek was. De voldoening, het plezier en de meerwaarde die ik kon geven.

 

Ook ervaarde ik al jaren lichamelijke klachten. Mijn energie niveau was constant laag en ik lag ’s avonds vaak uitgeteld op de bank. Ik merkte dat de werkdruk mij stress gaf, dat mijn nek en schouders op spanning stonden en dat het in mijn hoofd enorm onrustig was. Met veel piekeren en slecht slapen tot gevolg. Ik voelde mij totaal niet lekker in mijn vel zitten en wist inmiddels dat het werk wat ik deed daar een groot aandeel in had. 

 

Ik realiseerde mij dat ik heel graag iets zou willen doen waar ik blij en gelukkig van werd.

Maar ik had geen idee wat.

 

Ik besloot mijn interesses te volgen. Ik verdiepte mij in die tijd heel erg in gezonde voeding en merkte dat dit mij al enorm veel gezondheidsvoordeel had opgeleverd.

 

Ik ging 1 dag in de week minder werken en startte naast mijn werk een opleiding in gezonde leefstijl. Daardoor ontdekte ik eigenlijk nog meer dat ik echt niet gelukkig werd van mijn toenmalige baan.

 

Wat ik ook merkte is dat ik enorm enthousiast thuiskwam van de opleidingsdagen en dat het mij weer nieuwe energie gaf. Dit had ik een tijd niet ervaren.

 

Ik volgde een opleiding aan de Academie voor Holistisch Coachen. Een holistische visie gaat er van uit dat je lichaam, geest en ziel één dynamisch geheel zijn. In het coachen vanuit deze visie beperk je je niet door het kijken naar een specifieke klacht die iemand heeft, maar kijk je ook naar de mens als totaal. Fysiek, mentaal , emotioneel en spiritueel zal alles in balans moeten voelen. Pas dan is er harmonie en heb je geen lichamelijke en geestelijke klachten. Gefascineerd door deze visie voelde ik heel duidelijk dat dit iets was waar ik verder iets mee wilde doen.

 

Op een avond was ik het zat. Weer kwam ik thuis na een lange dag werken om vervolgens lusteloos op de bank te ploffen. Zo kon het niet langer. Ik nam een sprong in het diepe en zei de volgende dag meteen mijn baan op. Ik ging mijn opleiding verder afronden en daarna zou ik het wel zien. 

 

Inmiddels heb ik een nieuwe parttime baan gevonden in een bedrijfscultuur wat beter bij mij past. Daarnaast begeleid ik nu ook andere vrouwen die worstelen met een zelfde situatie waarin ik zat. Geen energie hebben, weinig zelfvertrouwen en vastzitten in een soort van vicieuze cirkel waarin balans en voldoening missen. Met daarnaast ook niet helder hebben wat ze nu echt willen halen uit dit leven en hoe ze dit kunnen gaan aanpakken. Vanuit de holistische visie kijk ik hoe we de balans kunnen terugbrengen op de gebieden van BODY, MIND & SOUL. 

 

Met het coachen doe ik nu iets waar mijn hart echt van aan gaat. Ik begeleid vrouwen naar meer energie en zelfvertrouwen. Geef ze weer een stip op de horizon waar ze blij van worden. Hierbij help ik helderheid scheppen in wat ze eigenlijk écht willen en waar ze die voldoening wél in gaan vinden. Kortom ik help ze om de regie weer terug terug te pakken over hun leven.

 

Ik heb mijn eigen work-life balance teruggevonden. Dat gun ik jou ook! ♡


Contact

Karin Slooves

Lifecoach

 

info@karinslooves.nl

+31 (0) 6 13376908